MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Wkładam brzoskwinie do zamrażarki, a potem ścieram je na tarce. Ten ekspresowy deser z brzoskwiń to mistrzostwo. Robię go prawie codziennie

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Wideo
od 7 lat
Mam dziś dla ciebie coś wyjątkowego. Jestem pewna, że tak jak ja, zakochasz się w tym deserze i będziesz go robić całe wakacje. To najszybszy deser na lato, jaki można sobie wyobrazić. Jego przygotowanie zajmie ci mniej niż pięć minut, jeśli wcześniej zamrozisz brzoskwinie.

W skrócie:

Mrożone brzoskwinie to absolutny hit. Kiedy pierwszy raz zobaczyłam, co można z nimi zrobić, nie mogłam wyjść z zachwytu i od razu musiałam spróbować deseru z mrożonymi brzoskwiniami. Żałuję, że nie wpadłam na to wcześniej. Patent na deser podpatrzyłam u blogerki kulinarnej Caroliny Gelen i trochę go zmodyfikowałam. Blogerka dodaje do niego bitą śmietanę, a ja robię wersję fit – z jogurtem greckim. Ty możesz wybrać to, co wolisz i na co akurat masz ochotę. Wróćmy jednak do mrożonych brzoskwiń. Cały sekret polega na tym, żeby zamrozić je w całości, a potem zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do deseru. To lepsze niż lody i sorbet w jednym! Ten deser z brzoskwiniami smakuje wprost obłędnie.

Ten patent na mrożone brzoskwinie to hit! Na filmie zobaczysz, jak przyrządzić ten pyszny deser.
Ten patent na mrożone brzoskwinie to hit! Na filmie zobaczysz, jak przyrządzić ten pyszny deser. Karolina Głogowska

Deser z mrożonymi brzoskwiniami – najlepszy i najszybszy deser na lato

Czas przygotowania: 5 minut (jeśli wcześniej zamrozisz brzoskwinie)

Porcja: 4 osoby

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 4 dojrzałe brzoskwinie,

  • 200 g jogurtu greckiego,

  • 4 łyżki syropu klonowego.

Jak przygotować ekspresowy deser z mrożonych brzoskwiń?

  1. Brzoskwinie dokładnie umyłam, osuszyłam i włożyłam do zamrażarki na 8 godzin. Możesz je włożyć na całą noc.

  2. Przygotowałam pucharki, nałożyłam do nich po 3 łyżki jogurtu.

  3. Wyjęłam mrożone brzoskwinie. Do każdego pucharka starłam na małej tarce po jednej brzoskwini.

  4. Polałam brzoskwinie syropem klonowym. Podałam od razu!

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Wkładam brzoskwinie do zamrażarki, a potem ścieram je na tarce. Ten ekspresowy deser z brzoskwiń to mistrzostwo. Robię go prawie codziennie - Strona Kuchni

Wróć na zgierz.naszemiasto.pl Nasze Miasto