Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zlot food trucków w Zgierzu - pora na inaugurację sezonu.

Wiktor Przygocki
Wiktor Przygocki
fot. FUTRAKI
1 kwietnia rozpocznie się zlot food trucków inaugurujący sezon. Kulinarne miasteczko kolejny raz powstanie przy Parku Handlowym na ul. Gałczyńskiego 40 w Zgierzu. Wydarzenie potrwa trzy dni - impreza zakończy się 3 kwietnia. Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI.

Do Zgierza zawita kuchnia z czterech kontynentów.

- Nie zabraknie dań z kuchni orientalnej, bałkańskiej, śródziemnomorskiej, a także królujących na wszystkich eventach - amerykańskich burgerów i belgijskich frytek. Zapewnione także będą słodkie przekąski, kawa oraz zimne napoje - opowiadają organizatorzy wydarzenia.

Tego typu styl biesiadowania cieszy się w Polsce dużą popularnością. Spożywanie niebanalnych dań na świeżym powietrzu stało się bardzo modne w ciągu ostatnich kilku lat. Organizator wydarzenia - FUTRAKI - skupiają kilkuset właścicieli food trucków.

- Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów - zapewniają organizatorzy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zlot food trucków w Zgierzu - pora na inaugurację sezonu. - Express Ilustrowany

Wróć na zgierz.naszemiasto.pl Nasze Miasto