Konkurs podzielono na dwie kategorie - smaki wytrawne oraz smaki słodkie. W sumie zgłoszono aż 106 konkursowych potraw (82 wytrawne i 24 słodkie). „Śliwka karczkiem otulona w duet z kluskami złączona" to danie, którym uczestnicy z Woli Mąkolskiej podbili serca i podniebienia konkursowego jury w kat. smaków wytrawnych. Koło wygrało zawody i zdobyło nagrodę - czek na 5 tys. zł. Drugie miejsce zajęły gospodynie z Kędziorek (pow. brzeziński) za „Kędziorkowską zachciewajko-zalewajkę", a podium uzupełniły Ukrainki z KGW Łódź-Byszewy (pow. łódzki wschodni) za „Rybę faszerowaną świąteczną".
Frekwencja podczas dożynek była bardzo duża. Do Radomska zjechało się całe województwo. Zorganizowano masę atrakcji. Odbyły się m.in. koncerty gwiazd muzyki.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?