Jedzmy sery!

Artykuł sponsorowany
Ser żółty - nieodzowny do kanapek, doskonały składnik sałatek, niezbędny we wszelkiego rodzaju zapiekankach. Nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy.

Sery żółte są jednym z najlepszych źródeł dobrze przyswajalnego wapnia (w jednym plastrze żółtego sera zawarte jest ok. 160-200 mg), białka oraz witaminy B12. Ich spożywanie ma korzystny wpływ na naszą kondycję - zawarte w serach składniki chronią nasze kości przed osteoporozą.

Większość na co dzień spożywanych serów produkowana jest z mleka krowiego. W sprzedaży dostępne są jednak także sery owcze, kozie, wytwarzane ze śmietanki lub serwatki. Producenci serów wzbogacają je rozmaitymi dodatkami, najczęściej ziołami, papryką, zielonym pieprzem. Dużą popularnością cieszą się także sery wędzone.

Dzisiaj możemy kupić w Polsce niemal wszystkie gatunki i rodzaje znanych i słynnych serów. W szerokiej ofercie dostępne są także sery regionalne - typowo polskie, których sposób wytwarzania i składniki charakterystyczne są dla różnych regionów naszego kraju.

Naprzeciw potrzebom i apetytom konsumentów wychodzą sieci sklepów. W najbliższy weekend 8-10 marca w sklepach POLOmarketu wszystkie sery żółte na wagę będą dostępne w cenie obniżonej o 20%. Ta wyjątkowa, przedwielkanocna promocja jest kierowana do wszystkich, którzy cenią smak żółtego sera i jednocześnie pragną nabyć go w dowolnej ilości (w kawałku lub plastrach) - odważonej zgodnie ze swoimi potrzebami.

Więcej informacji na www.polomarket.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na zgierz.naszemiasto.pl Nasze Miasto